La residència

Venir a viure
a la Casa Asil

Horaris

Obert tot el dia
Acollida i atenció a les famíles

de 9 a 17h

Com són els primers dies?

Sabem que el pas a l’escola pot generar moltes preguntes, dubtes, fins i tot algunes pors entre les famílies. Per aquest motiu mirem d’establir una comunicació directa i fluïda entre família i escola.

Reunió inicial

Primer contacte

Prèviament a venir a viure a la residència, ens volem conèixer millor. Us reunireu amb la treballadora social,  la vostra família i la vostra auxiliar referent. Junts determinarem com voleu viure a la casa, tenint en compte les vostres necessitats a tots els nivells:  la vostra salut física i psicològica, els aspectes emocionals i els aspectes socials. 

Seguint amb la intenció de conèixer-vos, també us demanarem informació per escrit sobre la vostra història de vida: els vostres hàbits i costums, les coses que us agraden i també les que detesteu. Tot el que pugui servir per veure allò que us fa únics,  ens serà de gran ajuda per personalitzar la nostra atenció i cura.

L’acollida

Un moment de canvis i adaptació

Els primers dies són un moment especialment sensible, de coneixença de l’entorn i d’aprendre quins canvis comporta la convivència. El nostre equip de professionals estarà a la vostra disposició per tot allò que necessiteu.

Quan porteu un temps vivint amb nosaltres, tornarem a reunir-nos, aquest cop per parlar més profundament de com està sent i com voleu que sigui la vostra vida a la residència. Junts, farem el vostre Pla d’Atenció i Vida. 

El dia a dia

La comunicació esdevé essencial

Vosaltres dissenyareu el vostre dia a dia, segons els vostres gustos i necessitats.
Els residents i les famílies disposeu de diferents canals i espais de comunicació:

  • L’auxiliar de referència
  • L’espai de trobada
  • El grup de famílies
  • La direcció
  • El consell de participació de centre

Experiències dels residents

El dia a dia

Que pugueu mantenir els vostres hàbits i preferències, en la mesura del possible, és part de la nostra manera d’entendre la vida a la residència.

Si bé és cert que passareu a viure en comunitat i, per tant, amb certes pautes de convivència, el vostre dia a dia serà el que vosaltres trieu.

La porta de la casa és sempre oberta. Podreu entrar, sortir i rebre visites sense cap límit horari, sempre i quan es respecti el descans i la intimitat de les altres persones residents. 

Els àpats

A la casa hi tenim cuina pròpia on la responsable higiènico sanitària junt amb la dietista i l’equip de cuina elaboren diferents menús segons les vostres  necessitats i preferències de les persones residents. Cuidem d’emprar majoritàriament aliments frescos i de proximitat. Tots els àpats els fareu als menjadors de cada unitat de convivència, tot i que si ho voleu o necessiteu, també podeu menjar a l’habitació. 

En dies assenyalats, fem menús especials. Mirem de mantenir costums i les tradicions també en relació als àpats (Nadal, Sant Esteve, Reis, Sant Joan…). En altres dates, com el Dia Internacional de la Gent Gran, sou vosaltres mateixos qui dissenyeu el menú.

L’auxiliar de referència, el vostre vincle principal

Els residents acabeu creant un vincle especial amb una de les persones que us cuiden i que serà la vostra auxiliar de referència. És la professional que coneix millor el vostre pla de vida i que vetllarà perquè es dugui a terme, junt amb la resta de l’equip de professionals que us atendran.

La convivència

Què passa si no us agrada algun plat? Podeu plantejar una activitat nova? Com podeu exposar un conflicte amb un altre resident? Aquests i altres temes que incideixen a la vida en comunitat es tracten periòdicament a diferents espais individuals o grupals.



Activitats per triar i remenar!

Creiem que estar actiu física i socialment és beneficiós. Per això, l’equip que formen les auxiliars, les educadores, les fisioterapeutes i la psicòloga, pensa i dissenya un programa d’activitats de tot tipus perquè hi pugueu participar sempre que us vingui de gust… també les vostres famílies! A més, per als que us agrada el contacte amb la gent jove i les criatures, podreu gaudir de força activitats intergeneracionals amb els nens i nenes de l’escola. També gaudireu de les festes, tradicions i celebracions.

Un munt de serveis per fer-vos la vida més fàcil

  • Atenció mèdica
  • Infermeria
  • Atenció psicològica
  • Atenció espiritual
  • Servei de neteja i bugaderia
  • Perruqueria
  • Podologia
  • Revisions òptiques, auditives i dentals

wifi

Telèfon

TV

Calefacció

Accés cadira de rodes

espais exteriors

timbres des de llit i lavabo

Les habitacions: el vostre espai personal

A la residència hi tenim habitacions individuals i habitacions dobles compartides. Algunes de les habitacions disposen de bany propi.

Creiem que és fonamental poder personalitzar l’habitació amb els objectes que siguin significatius per vosaltres. En la línia d’atenció personalitzada en la que treballem, aquest aspecte és clau, per a la pròpia persona, i per a l’equip de professionals que vivim aquell espai com a únic i  el propi de la persona que hi viu.

Els espais d’ús compartit

A la residència hi tenim un total de 8 unitats de convivència, amb una saleta menjador i les habitacions i banys comuns o propis. A cada unitat hi conviuen entre 16 i 20 persones.  
A més, a la Casa hi trobareu altres espais comuns, tant d’interior com a l’aire lliure: saletes d’estar, el gimnàs, la sala polivalent, el jardí i el pati, la capella i l’auditori.

L’oferta de places.

A la residència disposem de 112 places concertades i 39 de  privades

Per optar a una plaça, cal tenir una edat mínima de 65 anys. Excepcionalment, es permetrà l’admissió de menors de 65 anys amb acreditació d’un informe mèdic i social favorable.

A continuació us expliquem com procedir en cas de voler optar per cadascuna de les dues opcions:

Sol·licitud d’una plaça privada

Empleneu el formulari amb les vostres dades i preferències i ens posarem en contacte amb vosaltres tan aviat com sigui possible. 

Sol·licitud d’una plaça pública

Desplaça cap amunt